Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos gombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 4 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 45 dkg liszt
  • 2 db tojás

Töltelékhez

  • sárgabarack
  • kockacukor
  • őrölt fahéj

Bevonáshoz

  • zsír (vagy margarin)
  • zsemlemorzsa
  • porcukor
Barackos gombóc kép

Elkészítése

A sós vízben héjában megfőzött krumplit megpucoljuk és áttörjük. Hozzágyúrjuk a tojásokat, a margarint, a sót és a lisztet. Ha ragadna a tészta, még adunk hozzá lisztet. Kb. 8 cm átmérőjű rúddá formáljuk a masszát, és lefedve 1/4 órát pihentetjük.

Addig megmossuk, leszárítjuk és kimagozzuk a barackokat. A tésztarudat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kicsit ellapítjuk őket, és mindegyik közepébe teszünk egy szelet barackot, 1 mokkacukrot és 1 csipet fahéjat. Gombóccá alakítjuk őket.

Forrásban lévő, sós vízbe rakjuk a gombócokat. 1 perc múlva alányúlunk egy hosszú kanállal, hogy ne ragadjanak le. Ha a víz felszínére emelkednek, onnan számítva kb. 5 percig még főzzük őket. Ezután szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat a vízből, és zsiradékon pirított prézlibe forgatjuk őket. Fahéjas porcukorral tálaljuk.

Ha nincs nagy fazekunk, a gombócokat 2 részletben főzzük meg.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/barackos-gomboc/