Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Beignet (francia fánk)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet forráspontig melegítjük. Egy edénybe mérjük az írót (amiben majd dagasztani fogjuk a tésztát) és hozzáadjuk a tejet, majd belekeverjük a cukrot és hozzámorzsoljuk az élesztőt is. 5 percig hagyjuk pihenni. Az élesztős egyveleghez hozzáadjuk a lisztet, sót, szódabikarbónát és fakanállal összeállítjuk labdává a tésztát. Dolgozzuk ki a tésztát, de ne ijedjünk meg, ragacsos […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2024.01.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet forráspontig melegítjük.

Egy edénybe mérjük az írót (amiben majd dagasztani fogjuk a tésztát) és hozzáadjuk a tejet, majd belekeverjük a cukrot és hozzámorzsoljuk az élesztőt is. 5 percig hagyjuk pihenni.

Az élesztős egyveleghez hozzáadjuk a lisztet, sót, szódabikarbónát és fakanállal összeállítjuk labdává a tésztát. Dolgozzuk ki a tésztát, de ne ijedjünk meg, ragacsos marad majd!

Takarjuk le és kelesszük langyos helyen 1 órán át.

Amikor a tészta a duplájára kelt, akkor alaposan meglisztezett munkalapra borítjuk és a tetejét is jó alaposan megszórjuk liszttel, majd 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk. 10 percig pihentetjük, majd kb 3*4 cm-es téglalapokra vágjuk.

Egy nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat. Közepes lángon kisütjük a fánkokat, majd papírtörlőre szedjük.

Porcukorral alaposan megszórva tálaljuk.

Kínálhatjuk csak porcukrosan, de adhatunk mellé különböző lekvárokat vagy krémeket is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is