Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítéséhez a vajat vagy margarint megpuhítjuk (de nem olvasztjuk fel), majd összegyúrjuk a liszttel, porcukorral, élesztővel és tejjel, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, letakarjuk, és kb. fél órára hűvös helyen pihentetjük. A diós töltelékhez a tejet a cukorral és a lekvárral felforraljuk, majd belekeverjük a diót, a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.03.

Tészta

TöltelékDiós

Mákos

Elkészítése

A tészta elkészítéséhez a vajat vagy margarint megpuhítjuk (de nem olvasztjuk fel), majd összegyúrjuk a liszttel, porcukorral, élesztővel és tejjel, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, letakarjuk, és kb. fél órára hűvös helyen pihentetjük.

A diós töltelékhez a tejet a cukorral és a lekvárral felforraljuk, majd belekeverjük a diót, a mézeskalácsot, a mazsolát és a citromhéjat. Jól összekeverjük, és ha szükséges, még kissé főzzük, hogy a töltelék kenhető állagú legyen. Ha túl sűrű, adhatunk hozzá egy kis tejet.

A mákos töltelékhez a tejet a cukorral, a mézzel és a lekvárral szintén felforraljuk, majd hozzáadjuk a mákot és a mazsolát.

Miután a tészta pihent fél órát, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és megtöltjük a diós vagy mákos töltelékkel. A tésztát feltekerjük, és tepsire helyezzük. A tetejüket megkenjük tojással, majd reggelig hűvös helyre tesszük.

Reggel ismét megkenjük a tetejüket tojással, néhány helyen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kb. 30-45 perc alatt szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is