Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Bejgli ahogy én készítem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat, kacsa- vagy libazsírt és a főtt burgonyát elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzákeverjük a cukrot és egy csipet sót. A liszt közepén mélyedést készítünk, beleöntjük a tejet, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és annyi tejfölt, hogy puha, az edény falától elváló tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk, majd letakarva egy órára hideg helyre […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Barna Pap Monika
Beküldte: 2012.12.10.

Hozzávalók

Túrós

Gesztenyés

Mákos

Elkészítése

A vajat, kacsa- vagy libazsírt és a főtt burgonyát elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzákeverjük a cukrot és egy csipet sót. A liszt közepén mélyedést készítünk, beleöntjük a tejet, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és annyi tejfölt, hogy puha, az edény falától elváló tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk, majd letakarva egy órára hideg helyre tesszük pihenni, ezalatt elkészítjük a töltelékeket.

A töltelékek elkészítése:

• A túrós tölteléket csak össze kell keverni és hagyni állni.

• A gesztenyés tölteléket szintén összekeverjük, de ne legyen túl folyékony. Tejszín helyett reszelt almát is adhatunk hozzá.

• A mákos töltelékhez az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, és annyi tejet, hogy kenhető állagú legyen.

A tésztát 6 részre osztjuk, mindegyiket téglalap formára nyújtjuk a tepsi hosszúságára. Megkenjük a választott töltelékkel, a tészta mind a négy végét kicsit ráhajtjuk a töltelékre, majd feltekerjük. A hajtott végével lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A bejgliket először megkenjük a 2 tojássárgájával, majd hűvös helyen hagyjuk rászáradni (kb. 1 óra). Ha megszáradt, megkenjük a tojásfehérjével is, és ismét hűvös helyen hagyjuk rászáradni. Ettől lesz szép márványos a sütés során. Sütés előtt megszurkáljuk a bejgliket.

Hideg sütőbe helyezzük, és 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is