Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Békebeli császármorzsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg búzadara
  • 2,5 dl tejszín
  • 6 tojás
  • 10 dkg vaj
  • só ízlés szerint
  • mazsola ízlés szerint
  • cukor
  • baracklekvár

Elkészítése

A búzadarát leöntjük a tejszín és tej egyvelegével. 1,5-2 órát állni hagyjuk.

Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, pici sót, majd a tojások felvert habját.

A vajat egy magas falú serpenyőben felolvasztjuk. Amikor forr, hozzáöntjük a tésztát és folytonos keverés mellett addig sütjük, míg elválik az edény falától.

Ekkor átöntjük egy tepsibe és előmelegített sütőben megsütjük (180 fokon). Többször kevergetjük, morzsolgatjuk villával, míg szépen megpirul.

A végén öntjük hozzá a cukrot és a mazsolát, elkeverjük és átmelegítjük. Meleg baracklekvárral tálaljuk.

Nagyjából 30 perc alatt készül el, de ez sütőtől függ. Ne szárítsuk nagyon ki!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/bekebeli-csaszarmorzsa/