Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Békebeli hókifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hókifli igazi klasszikus sütemény, amelynek receptje gyakran a nagymamák megsárgult füzetéből kerül elő. Puha, omlós tésztája és a változatos töltelékek miatt szinte mindenki kedvence. Készíthetjük dióval, mákkal, mogyoróval, mandulával vagy akár lekvárral töltve, mindig biztos siker lesz. Tészta elkészítése A lisztet, porcukrot és sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejfölt. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.19.

A tésztához

Töltelékhez

Hempergetéshez

Elkészítése

A hókifli igazi klasszikus sütemény, amelynek receptje gyakran a nagymamák megsárgult füzetéből kerül elő. Puha, omlós tésztája és a változatos töltelékek miatt szinte mindenki kedvence. Készíthetjük dióval, mákkal, mogyoróval, mandulával vagy akár lekvárral töltve, mindig biztos siker lesz.

Tészta elkészítése

A lisztet, porcukrot és sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejfölt. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, cipóvá formáljuk, fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe tesszük. A legjobb, ha előző este begyúrjuk, így másnap könnyebb lesz vele dolgozni.

Töltelék elkészítése

A darált mákot vagy mogyorót összekeverjük porcukorral, rummal, reszelt citromhéjjal és kevés baracklekvárral. A tejet hozzáöntjük, majd kis lángon elkezdjük melegíteni. Amikor a töltelék átforrósodott, levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk gőzben párolódni. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet.

Formázás és sütés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket vágunk belőle. A közepére tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és kb. 12 perc alatt világosra sütjük. Nem szabad túl barnára pirulnia, mert akkor kiszárad a tészta.

Befejezés

A még forró kifliket porcukorban megforgatjuk, majd rácson vagy fémdobozban hagyjuk kihűlni.

Tipp

Légmentesen zárva sokáig eltartható, bár a legtöbb háztartásban nem marad belőle sokáig, mert pillanatok alatt elfogy. Ha többféle töltelékkel készítjük, mindenki talál kedvére valót az ünnepi asztalon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is