Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birsalmás rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 200 g finomliszt (BL 55)
  • 50 g rétesliszt
  • 15 g zsír
  • 1 db tojás
  • 1,5 liter víz
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 1,5 kg birsalma
  • 4 evőkanál méz

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Az alaposan kidolgozott tésztát edénybe rakjuk, bekenjük egy kevés olajjal, majd félretesszük pihenni. A birsalmákat felkockázzuk, megfőzzük, majd egy serpenyőbe kiszedjük és mézzel karamellizáljuk. Kicsit összetörjük, hogy pépes legyen, de maradjanak benne nagyobb darabok is.

Asztalra leterítünk egy terítőt, belisztezzük, és ezen először sodrófával kicsit megnyújtjuk a tésztát. Ezután kézzel húzni kezdjük, amíg vékonyra nem nyúlik. Megkenjük olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a tölteléket 2/3-ig rátesszük.

A terítő segítségével feltekerjük, két hajtásonként kevés olajjal megkenjük. A tepsit kevés olajjal kikenjük, majd a rétest belehelyezzük. 200°C-on hőlégkeveréssel addig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/birsalmas-retes/