Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Birsalmasajt egyszerűen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A birsalmákat egyenként alaposan megmossuk, akár körömkefével is dörzsölhetjük, hogy tiszták legyenek. Egy fazékba tesszük a birsalmákat, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy éppen ellepje őket. Kb. fél óra alatt megfőnek. Amikor megfőttek, a vizet leöntjük, és a nem kívánt részeket, például a magházat, eltávolítjuk. A birsalmát kézi botmixerrel pépesítjük. Most 1,5 kg birsalmapépet kaptam, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.10.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A birsalmákat egyenként alaposan megmossuk, akár körömkefével is dörzsölhetjük, hogy tiszták legyenek. Egy fazékba tesszük a birsalmákat, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy éppen ellepje őket. Kb. fél óra alatt megfőnek. Amikor megfőttek, a vizet leöntjük, és a nem kívánt részeket, például a magházat, eltávolítjuk.

A birsalmát kézi botmixerrel pépesítjük. Most 1,5 kg birsalmapépet kaptam, amihez 1,2 kg kristálycukrot adtam, és két citrom levét facsartam rá. Alaposan összekevertem, majd 4×5 percre a mikrohullámú sütőbe tettem, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Minden 5 perc után megkevertem. Ez a módszer nagyon praktikus, mert nem kell attól tartani, hogy odaég a tűzhelyen.

Általános arány, hogy 1 kg birsalmapéphez 80 dkg cukrot adunk. Ízlés szerint fahéjjal is ízesíthetjük. Nem túl forrón folpackkal bélelt formákba adagoljuk, és pár szem darabolt diót is tehetünk bele, ha szeretnénk.

Másnap kiöntjük a formákból, majd 3-4 napig száraz, hűvös helyen szárítjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is