Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Birsalmasajtos bukta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A birsalmasajtos bukta igazi őszi-téli sütemény, amely egyszerre puha és gyümölcsösen édes. A könnyű kelt tészta és a birsalmasajt különleges párosítása miatt különösen finom, és porcukorral meghintve még ünnepibb hangulatot áraszt.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
eszter32
Beküldte: 2013.08.31.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojást, a 4 dkg olvasztott margarint, egy csipet sót, majd a felfuttatott élesztőt is. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, szükség esetén kevés liszttel korrigáljuk az állagát. Letakarva, lisztezett deszkán kb. 30 percig kelesztjük.

Formázás és töltés

A megkelt tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd 10×10 cm-es kockákra vágjuk. Minden kocka közepére 1 teáskanál birsalmasajtot teszünk, majd feltekerjük, és a hajtással lefelé egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk. Közel egymáshoz tesszük őket, hogy sütés közben szépen felfelé növekedjenek.

A tetejüket bőven megkenjük olvasztott margarinnal, majd további 10 percig kelesztjük. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 20–25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tálalás

A kihűlt buktákat porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp

A birsalmasajt helyett készíthetjük szilvalekvárral vagy baracklekvárral is. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, a birsalmasajtot előzőleg fahéjjal megszórhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
eszter32
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is