Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Birsalmasajtos bukta kosár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

z élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd szétmorzsoljuk benne az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzádolgozzuk a 12 dkg puha margarint. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és jól kidolgozzuk a tésztát, dagasztjuk. A 3-4 dkg margarint felolvasztjuk, és a tésztára öntjük, majd tovább dagasztjuk, amíg […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.03.

Tésztához

A locsoláshoz

A tészta lekenéséhez

A bukták töltéséhez

Elkészítése

z élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd szétmorzsoljuk benne az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzádolgozzuk a 12 dkg puha margarint. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és jól kidolgozzuk a tésztát, dagasztjuk. A 3-4 dkg margarint felolvasztjuk, és a tésztára öntjük, majd tovább dagasztjuk, amíg szép fényes, táltól elváló tésztát nem kapunk.

A tésztát lisztezett deszkára tesszük, 10 percig pihentetjük, majd kisodorjuk. 5×5 cm-es kockákra vágjuk, és mindegyik kocka közepére lekvárt teszünk. Az első képen látható módon rakjuk össze a tésztákat. Három darabot csiga formára csavarunk, amit cukrozott dióval töltünk meg.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a bukta kosarat 10 percre betesszük. Ezután kivesszük, és a locsoláshoz való hozzávalókat összemelegítjük, majd bőven meglocsoljuk a buktákat. Visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük őket.

Az 1 evőkanál vizet a cukorral összekeverjük, és a sütés végén a buktákat kenőtollal lekenjük, ettől lesz szép fényes.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is