Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 15 dkg liszt 2 kisebb tojás 1,5 dl tejszín 1 dl szénsavas ásványvíz 1 csomag vaníliás cukor csipet só 2-3 marék bodzavirág bőséges olaj a sütéshez Elkészítése: A bodzavirágot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd csipkedjük le a szárról. A tojást keverjük össze a vaníliás cukorral és egy csipet sóval, majd keverjük hozzá a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 2 kisebb tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2-3 marék bodzavirág
  • bőséges olaj a sütéshez


Elkészítése:

A bodzavirágot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd csipkedjük le a szárról.

A tojást keverjük össze a vaníliás cukorral és egy csipet sóval, majd keverjük hozzá a tejszínt és a szénsavas ásványvizet is.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük simára a masszát. Végül keverjük bele a lecsipkedett bodzavirágot is. (Egy sűrűbb palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Ha szükséges, még egy kevés lisztet keverhetünk hozzá.)

Egy serpenyőbe öntsünk bőségesen olajat, majd hevítsük fel. Amikor már kellően felforrósodott az olaj, egy evőkanállal kanalazzunk bele kis halmokat a masszából. Ezután vegyük kisebbre a lángot, majd többször átfordítva süssük szép pirosra a fánkokat.

A megsült fánkokat szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd még melegen, hempergessük meg vaníliás cukros-fahéjas porcukorban.

Az elkészült fánkot még melegen tálaljuk, mert akkor a legfinomabb.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is