Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bodzafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 marék bodzavirág
  • késhegynyi sütőpor
  • só

Forgatáshoz

  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • fahéj

Elkészítése

A bodzavirágokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk, majd a virágokat a szárról leszedjük.

A tojást a vaníliával és a sóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a liszttel elkevert sütőport több részletben, valamint a szénsavas ásványvizet. Végül a bodzavirágot óvatosan beleforgatjuk. Egy sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Amennyiben folyós vagy sűrű, liszttel vagy ásványvízzel korrigáljuk a tészta állagát.

A masszát evőkanál segítségével bő, forró olajba szaggatjuk és szép pirosra sütjük. Melegen még vaníliás-fahéjas porcukorba hempergetjük és tálaljuk.

Frissen fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/bodzafank-2/