Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bodzás fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • só
  • 7 db bodzavirág (mérettől függően)
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. A maradék cukrot összekeverjük a vajjal, a sóval és a tojássárgákkal, majd ezt is a liszthez adjuk. A bodzát megmossuk és lecsipegetjük a virágokat, amelyeket a tésztába dolgozunk bele. A tésztát a kétszeresére kelesztjük.

Miután megkelt, a tésztát egy nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/bodzas-fank/