Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Bögrés fánk – az a bizonyos magától megforduló

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: (bögre = 2,5 dl) 2 púpos bögre liszt 2 tojás 1 csomag sütőpor 280 g tejföl, vagy joghurt (nálam tejföl) 2-3 evőkanál cukor olaj a sütéshez Elkészítés: Egy serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy kényelmesen ellepje majd a fánkokat. Az összes alapanyagot összekeverjük, majd egy evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. Ne tegyünk az edénybe túl […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.05.16.

Elkészítése

Hozzávalók:
(bögre = 2,5 dl)

  • 2 púpos bögre liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 280 g tejföl, vagy joghurt (nálam tejföl)
  • 2-3 evőkanál cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy kényelmesen ellepje majd a fánkokat.

Az összes alapanyagot összekeverjük, majd egy evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. Ne tegyünk az edénybe túl sokat, nehogy elhűtsék az olajat.

Alacsony lángon sütjük. A fánkok félidőben maguktól meg fognak fordulni. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)

A kész fánkokat papírtörlőre szedjük és megvárjuk, amíg a papír leissza róluk az olajat.

Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is