Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Felfújtak

Nagyi receptjei

Bögrés rizsfelfújt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 bögre = 250 ml 4 db tojás 2 bögre tej 1 bögre víz 20 dkg cukor 2 ek margarin 2 bögre rizs 1/2 citrom megmosott reszelt héja 1 vaníliás cukor 1 csipet só A tálaláshoz: Szilvalekvár (vagy -ki mit szeret) A tepsi kenéséhez: 1 csapott evőkanál vaj A szóráshoz: 1 tk. zsemlemorzsa Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.05.02.

Elkészítése

Hozzávalók:
1 bögre = 250 ml

  • 4 db tojás
  • 2 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek margarin
  • 2 bögre rizs
  • 1/2 citrom megmosott reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A tálaláshoz:

  • Szilvalekvár (vagy -ki mit szeret)

A tepsi kenéséhez:

  • 1 csapott evőkanál vaj

A szóráshoz:

  • 1 tk. zsemlemorzsa


Elkészítése:

A vizet összekeverjük a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megfőzzük benne a megmosott rizst.

Ha megfőtt kihűtjük, majd amikor már majdnem kihűlt hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a sóval keményre vert tojáshabot.

Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Porcukorral meghintve, házi szilvalekvárral tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is