Hozzávalók:
- 40 dkg sima liszt
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- barna cukor
- mák
- 1 tojássárgája
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 1 dl meleg tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, 2 evőkanál cukrot, pici sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A kelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, megcsomózzuk, vagy csiga alakban feltekerjük. Hagyjuk pihenni 20 percet a papírral bélelt tepsin.
Megkenjük felvert tojássárgával, megszórjuk mákkal és barna cukorral, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
[box style=”info”]https://www.youtube.com/watch?v=D6FlRZaS3PE[/box]