Az élesztőt 1 dl langyos tejben elkeverjük 1 teáskanál cukorral és 2 evőkanál liszttel. Lefedve, meleg helyen körülbelül 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet egy nagy dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót, a tojássárgákat, a lágy vajat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen körülbelül 20 percig kelesztjük, amíg a duplájára nő.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 32 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot kb. 15 cm hosszú rudakká sodrunk, és brióssá formázunk (például csigavonalban feltekerjük).
A briósokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól távolabb, hogy legyen helyük megkelni. A tojást egy kevés vízzel felverjük, és a briósokat megkenjük. Ezután letakarva újabb 40 percig kelesztjük.
A második kelesztés után ismét lekenjük a briósokat a felvert tojással, majd megszórjuk a tetejüket kristálycukorral.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra, és a briósokat körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük. A pontos sütési idő a briós méretétől és a sütőtől függ, ezért figyeljük a sütés vége felé.
Miután elkészültek, hagyjuk kissé kihűlni, és melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk
Ezek a puha, édes briósok tökéletesek reggelire vagy uzsonnára!