Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorókrémes bukta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 5 g só
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt

Töltelék:

  • mogyorókrém

Tetejére:

  • 1 db tojás

Elkészítése

Először a tésztát készítjük el. Az összetevőket egy tálba mérjük – ügyelve, hogy az élesztő ne érintkezzen a sóval, majd simára dagasztjuk a tésztát.

A kész tésztát kétszeresére kelesztjük kb. 20 perc alatt. A megkelt tésztát lisztes asztalon ujjnyi vastagra nyújtjuk és 24 db szabályos négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére 1 kanál Nutellát teszünk.

Feltekerjük a szélét, picit lenyomkodjuk. A buktákat sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk szorosan egymás mellé. A felvert tojással megkenjük és pár percet még pihentetjük.

Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/bukta-nutellaval/