Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Burgonyafánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a fél deci langyos tejben felfuttatott élesztővel, a tojással, és annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta keménységűvé váljon. Végül beledagasztjuk az olajat, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval fánkokat szúrunk ki belőle. Egy óráig langyos helyen, letakarva kelni hagyjuk. Miután megkelt, bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük. A kis […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a fél deci langyos tejben felfuttatott élesztővel, a tojással, és annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta keménységűvé váljon. Végül beledagasztjuk az olajat, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval fánkokat szúrunk ki belőle. Egy óráig langyos helyen, letakarva kelni hagyjuk.

Miután megkelt, bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük. A kis fánkok szépen megdagadnak, gömbölyűvé válnak, és ha elég helyük van, maguktól megfordulnak az olajban.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is