Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,2 kg burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • só
  • őrölt szerecsendió

Elkészítése

Az 1,2 kg meghámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd a vizet leöntve áttörjük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzáadunk 30 dkg lisztet, 4 tojást és 2 dkg morzsolt élesztőt. Sóval és őrölt szerecsendióval ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.

Körülbelül 15 percig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd bő, forró olajban egy evőkanál segítségével kis halmokat szaggatunk a masszából. Mindkét oldalát pirosra sütjük, amíg aranybarna lesz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/burgonyafank-2/