Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg főtt, áttört burgonya
  • 3 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl cukros tej
  • 1 csipet só

Elkészítése

A lisztben elmorzsoljuk a zsírt és a főtt burgonyát. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben és a többi hozzávalóval puha, könnyen gyúrható tésztát készítünk.

Kisujjnyi vastagra nyújtjuk és 10 cm-es csíkokat vágunk. Deszkán hagyjuk kb. 20 percig kelni. Bő, forró olajban sütjük.

A tetejét még forrón meghintjük vaníliás cukorral, és porcukorral. Egy kis fahéjat is szórhatunk rá.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/burgonyafank-3/