Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt, áttört és kihűtött burgonya
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • só
  • olaj

Elkészítése

A burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a fél deci langyos tejben felfuttatott élesztővel, a tojással, és annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta keménységűvé váljon. Végül beledagasztjuk az olajat, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval fánkokat szúrunk ki belőle. Egy óráig langyos helyen, letakarva kelni hagyjuk.

Miután megkelt, bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük. A kis fánkok szépen megdagadnak, gömbölyűvé válnak, és ha elég helyük van, maguktól megfordulnak az olajban.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/burgonyafank/