Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 40 dkg főtt áttört burgonya
  • 0,5 dl olaj
  • 1 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 mokkáskanál só
  • 2 dl joghurt
  • tej (annyi, amennyivel könnyen gyúrható lesz)
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A langyos, főtt, tört burgonyát kikeverem a tojással, a joghurttal, 0,5 dl olajjal. Hozzáadom a lisztet. Az élesztőt felfuttatom a tejben, cukorral. Ezekből könnyű tésztát gyúrok, és még teszek hozzá annyi tejet, hogy könnyen gyúrható legyen. Kétszeresére hagyom kelni. Kiszaggatom pohárral (gyurmalék ne maradjon!). Szaggatás után 10-15 percet még kelesztem. Ezután bőséges olajjal pirosra sütöm. Ízlés szerint porcukorral és lekvárral tálalom. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/burgonyas-fank/