Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás kenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 20 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír )
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 db főtt burgonya
  • kevés langyos víz

Elkészítése

Az alapanyagokat összegyúrom, úgy, hogy a tészta lágy legyen, de ne ragacsos. Ha szükséges, egy kevés langyos vizet adok hozzá, ha pedig a tészta túl ragadós, akkor gyúrás közben lisztezem, amíg el nem éri a megfelelő állagot. Mivel élesztő vagy sütőpor nem volt kéznél, így nem kellett keleszteni, csak fél órát pihentettem a tésztát.

A pihentetett tésztából két cipót formázok, majd forró sütőben, 180 fokon addig sütöm, amíg szép piros nem lesz a teteje. Bár nem dagad meg hatalmasra, mégis finom kenyér készül belőle.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/burgonyas-kenyer/