Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg burgonya
  • 0,5 liter tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • só

A sütéshez

  • olaj

A töltelékhez

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg darált sonka
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

A héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, krumplinyomón átnyomjuk, és a tejjel, tojással, liszttel meg egy kevés sóval összekeverjük. Palacsintasütőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle.

A sajt felét és a sonkát külön-külön összekeverjük 1-1 dl tejföllel, és az egymásra fektetett palacsinták közét felváltva hol sajtkrémmel, hol pedig sonkakrémmel kenjük meg.

A tetejére palacsinta kerül, erre szórjuk a maradék sajtot, és néhány percre a sütőbe toljuk, hogy szép színt kapjon a teteje. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/burgonyas-palacsinta/