Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 27,5 dkg liszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 175 ml langyos víz
- 1 csomag instant élesztő
- 1 evőkanál kenyér fűszerkeverék
Szóráshoz:
- liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy dagasztógép táljába tesszük és a dagasztókart felszereljük, majd bedagasztjuk a tésztát, ha nincs, akkor természetesen kézzel is begyúrhatjuk a tésztát. 1 órát fóliával letakarva pihentetjük.
A tésztából hengert formálunk, majd ollóval vágjuk be és jobbra-balra hajtjuk a tésztát. Megint kelesztjük és vízzel lekenjük, majd megszórjuk liszttel. 200 fokos sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük.
[box style=”info”]A tévében láttam meg Lorraine Pascale műsorában és nagyon megtetszett. Finom puha lett, gyorsan el is fogyott.[/box]

