Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Búzakalász kenyérke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 27,5 dkg liszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 175 ml langyos víz
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 evőkanál kenyér fűszerkeverék

Szóráshoz:

  • liszt


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy dagasztógép táljába tesszük és a dagasztókart felszereljük, majd bedagasztjuk a tésztát, ha nincs, akkor természetesen kézzel is begyúrhatjuk a tésztát. 1 órát fóliával letakarva pihentetjük.

A tésztából hengert formálunk, majd ollóval vágjuk be és jobbra-balra hajtjuk a tésztát. Megint kelesztjük és vízzel lekenjük, majd megszórjuk liszttel. 200 fokos sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük.

[box style=”info”]A tévében láttam meg Lorraine Pascale műsorában és nagyon megtetszett. Finom puha lett, gyorsan el is fogyott.[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/buzakalasz-kenyerke/