Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Churros recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 125 g finomliszt
  • 240 ml víz
  • 0,5 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás

Forgatáshoz

  • 50 g cukor
  • 1 teáskanál fahéj

Csokiszószhoz

  • 100 g étcsokoládé
  • 120 ml habtejszín

Elkészítése

A vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, majd a tojást is beledolgozzuk. A masszát csillagcsöves habzsákba tesszük.

Egy nagyobb edényben olajat forrósítunk, kb 180 fokra, majd a forró olajba nagyjából egyforma hosszúságú rudakat nyomunk a tésztából. A fánkokat aranybarnára sütjük kb 4-5 perc alatt.

A cukrot elkeverjük a fahéjjal, majd a kisütött fánkokat megforgatjuk az ízesített cukorban.

A szószhoz a csokit felaprítjuk, majd a felforrósított tejszínbe keverjük és addig kevergetjük, amíg a massza sima nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/churros-2/