Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 40 db édesítőszer
- 5 dkg élesztő
- 6 ek cukor
- 1 kávéskanál só
- 80 dkg liszt
- 1 tasak csokoládés pudingpor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 tasak puncs pudingpor
- 3 db tojássárgája
- 2 dl napraforgó olaj
- 1 db tojás (a kenéshez)
Elkészítése:
A 3 dl langyos tejhez adjuk a cukrot, és a felfuttatjuk benne az élesztőt. A másik 3 dl tejben feloldjuk az édesítőt.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojások sárgáját, az édesítős tejet, a felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk, majd háromfelé osztjuk.
Egyik részébe tesszük a csokoládépudingot, másikba a puncspudingot, harmadikba a vanília pudingport. A különböző színű tésztákat háromfelé osztjuk.
A kis cipókat rudakba sodorjuk, és három különböző színt összefonunk. Így a végén három rúd tésztánk lesz. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, a tetejüket felvert tojással lekenjük, és készre sütjük.

