Elkészítése
Az élesztőt egy mokkáskanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd a tojásokkal, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, olvasztott vajjal és a felfuttatott élesztővel alaposan kidagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és olvasztott vajjal lekenjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen rászórjuk a tésztára. A tésztát a hosszabb oldalairól indulva két irányból feltekerjük, úgy, hogy a közepén összeérjen. Minden egyes tekerésnél megkenjük egy kevés olvasztott vajjal.
A feltekert tésztát 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarva 15 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük.
Előmelegített 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A citrommázhoz a porcukrot és a citromlevet simára keverjük. A még meleg csigákat ecset segítségével bekenjük a mázzal.
