Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Citrommázas diós csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt egy mokkáskanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd a tojásokkal, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, olvasztott vajjal és a felfuttatott élesztővel alaposan kidagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és olvasztott vajjal lekenjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen rászórjuk a tésztára. A tésztát a hosszabb oldalairól indulva két […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.29.

Tésztához

Töltelék

Máz

Elkészítése

Az élesztőt egy mokkáskanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd a tojásokkal, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, olvasztott vajjal és a felfuttatott élesztővel alaposan kidagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és olvasztott vajjal lekenjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen rászórjuk a tésztára. A tésztát a hosszabb oldalairól indulva két irányból feltekerjük, úgy, hogy a közepén összeérjen. Minden egyes tekerésnél megkenjük egy kevés olvasztott vajjal.

A feltekert tésztát 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarva 15 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük.

Előmelegített 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A citrommázhoz a porcukrot és a citromlevet simára keverjük. A még meleg csigákat ecset segítségével bekenjük a mázzal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is