Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citrommázas diós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás (a kenéshez )

Töltelék

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg olvasztott vaj

Máz

  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 dl citromlé

Elkészítése

Az élesztőt egy mokkáskanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd a tojásokkal, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, olvasztott vajjal és a felfuttatott élesztővel alaposan kidagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és olvasztott vajjal lekenjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen rászórjuk a tésztára. A tésztát a hosszabb oldalairól indulva két irányból feltekerjük, úgy, hogy a közepén összeérjen. Minden egyes tekerésnél megkenjük egy kevés olvasztott vajjal.

A feltekert tésztát 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarva 15 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük.

Előmelegített 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A citrommázhoz a porcukrot és a citromlevet simára keverjük. A még meleg csigákat ecset segítségével bekenjük a mázzal.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/citrommazas-dios-csiga/