Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej
- 4 ek porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a pudingport, majd apránként (kevergetve) felöntjük 5 dl tejjel. A maradék tejet elkezdjük melegíteni. Ha már forró, hozzáöntjük a keveréket és lassú tűzön sűrűre főzzük.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Vízbe mártott fagyis kanállal egy lapos tányérra gombócokat adagolunk és 1 perc 20 mp-re mikóba tesszük.
A langyos madártej tetejére tesszük a gombócokat, majd jól behűtve tálaljuk.
[box style=”info”]A citromtól kellemesen pikáns lesz a madártej, nyáron pedig egy üdítő finomság.[/box]