Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg tepertő
- 5 dkg margarin
- 1 db tojás
- 1.5 dl tej
- 2.5 dkg élesztő
- 1 db citrom
- 2 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
A kenéshez
- 1 db tojás
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben elkeverjük. A tepertőt nagyon apró kockára vágjuk.
Elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, az élesztős tejet, a citrom lereszelt héját és a tepertőt, sózzuk-borsozzuk, összegyúrjuk a tésztát. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen duplájára hagyjuk kelni.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük felvert tojással, éles késsel bevagdossuk a tetejét kockára. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat, és 200 fokon megsütjük.
