Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg búzadara 14 dkg finomliszt csipet só 10 dkg kristálycukor 5 dl tej 6 tojás 1 cs vaníliás cukor 1 közepes citrom reszelt héja A sütéshez: 10 dkg olvasztott vaj Elkészítése: A lisztet,búzadarát és a sót összekeverjük. A tejet ráöntjük és 1 órát állni hagyjuk, hogy a búzadara megduzzadjon. A tojásokat szétválasztjuk. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg búzadara
  • 14 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 6 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 közepes citrom reszelt héja

A sütéshez:

  • 10 dkg olvasztott vaj


Elkészítése:

A lisztet,búzadarát és a sót összekeverjük. A tejet ráöntjük és 1 órát állni hagyjuk, hogy a búzadara megduzzadjon.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal, reszelt citromhéjjal krémesre keverjük.
A megduzzadt darás, lisztes, tejes keverékkel kikeverjük a sárgákat, majd egy fakanállal a fehérjehabot is hozzáforgatjuk.

Én 4 adagban sütöttem ki. Egy nagy teflon serpenyőbe olvasztott vajat tszünk, a masszából teszünk bele, hogy jól elterüljön, majd egy fedővel befedjük. Amikor egy kis kérget kap az alja, megfordítjuk és egy villával összetörjük és még tovább sütjük.
A további 3 adagot is így sütjük ki.

Porcukorral megszórva, baracklekvárral fogyasztottuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is