Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Nagyi receptjei

Császármorzsa darával és liszttel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A búzadarát, a lisztet, a vaníliás cukrot vagy a vaníliarúd kikapart belsejét a tejben tejben csomómentesre keverjük. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A masszát legalább 1 órán át pihentetjük, de egy éjszakán át is maradhat a hűtőben. Időnként átkeverjük, hogy a búzadara meg tudjon dagadni. A tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjéket késhegynyi sóval félkemény habbá […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Erzsébet Bán
Beküldte: 2023.04.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A búzadarát, a lisztet, a vaníliás cukrot vagy a vaníliarúd kikapart belsejét a tejben tejben csomómentesre keverjük.

A mazsolát beáztatjuk a rumba.

A masszát legalább 1 órán át pihentetjük, de egy éjszakán át is maradhat a hűtőben. Időnként átkeverjük, hogy a búzadara meg tudjon dagadni.

A tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjéket késhegynyi sóval félkemény habbá verünk, de félúton kb 6-8 dkg kristálycukrot hozzákeverünk és kemény habbá verjük. A tojássárgáka kb. 6-8 dkg kristálycukorral habosra keverjük.

A tésztába keverjük a felvert tojássárgákat, a beáztatott mazsolát a levével együtt, a citrom és narancshéjat és óvatosan beleforgatjuk a felvert habot is.

Két adagban sütjük ki a masszát, így először 5 dkg vajat olvasztunk nagy serpenyőben és a a tészta felét beleöntjük. Lassú tűzön, időnként átforgatva kisebb vagy nagyobb darabokra hagyva megsütjük. Tálba szedjük és folytatjuk ugyanígy a tészta másik felével is.

Porcukorral meghintjük. Ehetjük lekvárral, leönthetjük szörppel vagy főzhetünk csokiszószt és hozzá.

Egy tartalmas leves után kiváló második fogásnak is vagy csak külön édességnek elkészíthetjük, ki, hogyan szereti.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is