Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Császármorzsa meggyel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg búzadara
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1 db citrom leve
  • 1 dl olaj

Elkészítése

A darát egy tálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojások sárgáját, majd fél órára félretesszük, hogy a dara megduzzadjon.

Ezután hozzáadjuk a citrom levét, valamint a tojásfehérjéből vert kemény habot, és óvatosan beleforgatjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beleöntjük a masszát. Folyamatosan kevergetjük, amíg a tészta szép pirosas-barnás színt kap, és morzsás állagú lesz.

Tálalás:

Sárgabaracklekvárral és meggyel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csaszarmorzsa-meggyel/