Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Nagyi receptjei

Császármorzsa (smarni)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A császármorzsa, vagy más néven smarni, egy igazi osztrák-magyar klasszikus, amely desszertként és tartalmas vacsoraként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
115 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet, a búzadarát és a tejet simára keverjük, majd egy órát állni hagyjuk, közben időnként átkeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egy nagyobb teflon serpenyőben felolvasztjuk az olajat vagy a vajat, majd beleöntjük a masszát. Fakanállal folyamatosan kevergetve, közepes lángon addig sütjük, amíg a tészta szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. Ez akár 30–40 percet is igénybe vehet.

A kész császármorzsát melegen, porcukorral megszórva és lekvárral kínáljuk.

Tipp

A klasszikus változatot feldobhatjuk mazsolával, amelyet a masszába keverünk. Ha könnyedebb ízt szeretnénk, a tej egy részét helyettesíthetjük szódavízzel, így lazább lesz a tészta.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is