Elkészítése
A lisztet, a búzadarát és a tejet simára keverjük, majd egy órát állni hagyjuk, közben időnként átkeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy nagyobb teflon serpenyőben felolvasztjuk az olajat vagy a vajat, majd beleöntjük a masszát. Fakanállal folyamatosan kevergetve, közepes lángon addig sütjük, amíg a tészta szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. Ez akár 30–40 percet is igénybe vehet.
A kész császármorzsát melegen, porcukorral megszórva és lekvárral kínáljuk.
Tipp
A klasszikus változatot feldobhatjuk mazsolával, amelyet a masszába keverünk. Ha könnyedebb ízt szeretnénk, a tej egy részét helyettesíthetjük szódavízzel, így lazább lesz a tészta.

