Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Császármorzsa (smarni) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dl liszt
  • 3 dl búzadara
  • 6 dl tej
  • 4 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A lisztet, a búzadarát és a tejet simára keverjük, majd egy órát állni hagyjuk, közben időnként átkeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egy nagyobb teflon serpenyőben felolvasztjuk az olajat vagy a vajat, majd beleöntjük a masszát. Fakanállal folyamatosan kevergetve, közepes lángon addig sütjük, amíg a tészta szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. Ez akár 30–40 percet is igénybe vehet.

A kész császármorzsát melegen, porcukorral megszórva és lekvárral kínáljuk.

Tipp

A klasszikus változatot feldobhatjuk mazsolával, amelyet a masszába keverünk. Ha könnyedebb ízt szeretnénk, a tej egy részét helyettesíthetjük szódavízzel, így lazább lesz a tészta.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csaszarmorzsa-smarni/