Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Csavart briós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, 12 egyforma kis gombócot formázunk belőle, és további 10 percig kelesztjük. A kelesztés után a gombócokat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, majd olajjal megkenjük. A tésztalapokat mák- vagy diótöltelékkel megkenjük. Egy másik lapot ráhelyezünk a töltelékre, és derelyevágóval hosszában vékony csíkokat vágunk rajta, ügyelve arra, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.02.26.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, 12 egyforma kis gombócot formázunk belőle, és további 10 percig kelesztjük.

A kelesztés után a gombócokat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, majd olajjal megkenjük. A tésztalapokat mák- vagy diótöltelékkel megkenjük. Egy másik lapot ráhelyezünk a töltelékre, és derelyevágóval hosszában vékony csíkokat vágunk rajta, ügyelve arra, hogy a tészta végétől kb. 1-2 cm-t érintetlenül hagyjunk.

A tésztát kissé megemeljük, hogy a csíkok elváljanak egymástól. Ezután megfogjuk a tészta két végét, és ellentétes irányba kezdjük el sodorni, így hengert formázunk belőle. A hengert brióssá alakítjuk. Az így elkészült briósokat kb. fél óráig kelesztjük, majd megkenjük felvert tojással.

A briósokat 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is