Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csavart briós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 5 dkg olvasztott margarin

Töltelék

  • mák
  • dió
  • kakaópor
  • cukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, 12 egyforma kis gombócot formázunk belőle, és további 10 percig kelesztjük.

A kelesztés után a gombócokat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, majd olajjal megkenjük. A tésztalapokat mák- vagy diótöltelékkel megkenjük. Egy másik lapot ráhelyezünk a töltelékre, és derelyevágóval hosszában vékony csíkokat vágunk rajta, ügyelve arra, hogy a tészta végétől kb. 1-2 cm-t érintetlenül hagyjunk.

A tésztát kissé megemeljük, hogy a csíkok elváljanak egymástól. Ezután megfogjuk a tészta két végét, és ellentétes irányba kezdjük el sodorni, így hengert formázunk belőle. A hengert brióssá alakítjuk. Az így elkészült briósokat kb. fél óráig kelesztjük, majd megkenjük felvert tojással.

A briósokat 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csavart-brios/