Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Csavart diós kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, amíg megkel. A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és jól összegyúrjuk, majd további 5 percig dagasztjuk. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük. A töltelékhez a hozzávalókat csak összekeverjük. Amikor a tészta megkelt, kissé átgyúrjuk és két részre osztjuk. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.11.11.

Tészta

Töltelék

Szirup

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, amíg megkel.

A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és jól összegyúrjuk, majd további 5 percig dagasztjuk. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a hozzávalókat csak összekeverjük.

Amikor a tészta megkelt, kissé átgyúrjuk és két részre osztjuk. A tésztákat egyenként téglalap alakúra, egyenletesen rákenjük a töltelék felét, majd a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük.

A tésztát középen kettévágjuk, de úgy, hogy az egyik végét hagyjuk egyben, tulajodonképpen olyan, mintha fonni szeretnénk, csak itt két ága van a tésztának. A két végét összecsavarjuk.

A másik tésztát is így készítjük el.

A két kalácsot sütőpapíros tepsire vagy sütőpapírral bélelt kalács formába tesszük és addig pihentetjük ott, amíg a sütő bemelegszik.

A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk. Ha kellőképpen femelegedett, akkor kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük a kalácsokat.

Amíg a kalácsok teljesen kihűlnek, elkészítjük a szirupot. A cukrot a vízzel addig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni.

Amikor a kalácsok teljesen kihűltek, akkor jól körbekenjük a cukros sziruppal.

Ha jól be van kenve, akkor 3 nap múlva is nagyon finom puha, foszlós.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is