Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Csavart kakaós csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt 10 dkg olvasztott vaj 1 tojás 2 cs vaníliás cukor 3 ek kristálycukor 4 dl tej 3 dkg friss élesztő csipet só A töltelékhez: 10 dkg puha vaj 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor 7 ek kristálycukor A kenéshez: 1 tojás sárgája 1 ek kristálycukor 1 ek tej Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.01.16.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 ek kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 10 dkg puha vaj
  • 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 7 ek kristálycukor

A kenéshez:

  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 ek tej


Elkészítése:

A langyos tejbe beletesszük cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt és felfuttatjuk. A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, az olvasztott vajat és összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztánkat.

Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a puha vajat kikeverjük a kakaóporral és a cukorral úgy, hogy a cukor szemcsés maradjon.

A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk és az egyiket téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel. A tészta másik felét is kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékkel megkent tésztára. A hosszabbik részénél kb 2 cm széles csíkokra vágjuk (kb 10-12 csíkot kapunk). Mindegyik csíkot lazán megcsavarjuk néhányszor és feltekerjük csigába. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kb 10 percig pihentetjük, lekenjük a cukros tejes tojás sárgájával és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.

[box style=”info”]Kicsivel több cukrot tettem bele, mint ahogyan az eredeti receptben szerepel, mert az édes, kelesztett tésztákat kissé ízetlennek találom. Ez annyira guszta volt, hogy el kellett készítenem. Több cukorral tökéletes lett számomra és a tészta állaga is remek![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is