Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseh fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 0,5 liter tej
  • 2 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 5 dkg élesztő

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk és beleöntünk 2 dl langyos tejet, melybe a cukrot és a morzsolt élesztőt beletesszük.Kissé megkelesztjük, majd ehhez a kovászhoz hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, sót és a maradék tejet, az egészet fakanállal vagy robotgéppel jól összedolgozzuk. Egészen gyenge, lágy tésztát kapunk, amelyet 45 percig kelesztünk.Hozzákeverjük a felvert tojások habját, majd néhány percig még kelesztjük.Forró zsiradékba szaggatunk zsíros vagy olajos kanállal pogácsákat, melyeknek mind a két oldalát megsütjük. Cukorral meghintve, lekvárral még melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/cseh-fank/