Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rétesek

Cseresznyés és tökös-mákos rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból a kefireket és a tojásokat kevés sóval összedolgozzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat) 2,5 dl étolaj és 25 dkg liszt felhasználásával, majd kihűtjük. Ezt a rántást a kinyújtott tésztára kenjük, ettől lesz majd […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.31.

A tésztához (6 rúdhoz)

Cseresznyés töltelékhez

Tökös-mákos töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a kefireket és a tojásokat kevés sóval összedolgozzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk.

Olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat) 2,5 dl étolaj és 25 dkg liszt felhasználásával, majd kihűtjük. Ezt a rántást a kinyújtott tésztára kenjük, ettől lesz majd leveles a rétesünk. A tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit, és 6 részre osztjuk.

Mindegyik részt egyenként kinyújtjuk, olajjal lekenjük, és a kívánt töltelékkel megtöltjük. Feltekerjük, tepsibe helyezzük, és mindegyik rudat olajjal lekenjük, majd sütjük. Amikor szép pirosra sül, kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk és kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.

Tökös-mákos töltelék: A tököt legyaluljuk, cukrozzuk, darált mákkal és tejföllel összekeverjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is