Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyés-pudingos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 450 g tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 kg cseresznye

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A pudingot a szokásos módon elkészítjük, csak a pudingporhoz keverünk még 3 ek lisztet. A tésztát kétfelé vesszük és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Egyiket befektetjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, megszórjuk zsemlemorzsával és villával megszurkáljuk. A pudingot rákanalazzuk, elsimítjuk, megszórjuk magozott cseresznyével és vaníliás cukorral. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is megszurkáljuk és lekenjük egy felvert tojással. Előmelegített sütőben megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/cseresznyes-pudingos-pite/