Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyével töltött lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 db főtt burgonya
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál kristálycukor

Töltelékhez

  • 30 dkg cseresznye
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítése

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

Egy tálba tesszük a lisztet, az összetört főtt krumplit, a sót és a felfuttatott élesztőt. Az egészet jól összedolgozzuk, majd letakarva 20 percig kelesztjük.

Ezután a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A kimagozott cseresznyét összekeverjük az őrölt fahéjjal és a cukorral, majd a tésztakorongok közepére kb. 1 evőkanálnyit teszünk belőle.

A tésztát félbehajtjuk, széleit alaposan lenyomkodjuk, majd forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/cseresznyevel-toltott-langos/