Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Kalácsok, tészták

Csiga és kalács egy tésztából

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, és hagyományos módon kelttésztát dagasztunk. Miután sima és rugalmas lett, kétszeresére kelesztjük. Közben a pudingport a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Ez a tészta nagy mennyiségű, körülbelül 1 kg lisztből készül, így két részre osztjuk. A feléből pudingos csiga készül, míg a másik feléből két őzgerincformában […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.23.

Tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

Először a tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, és hagyományos módon kelttésztát dagasztunk. Miután sima és rugalmas lett, kétszeresére kelesztjük. Közben a pudingport a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, majd langyosra hűtjük.

Ez a tészta nagy mennyiségű, körülbelül 1 kg lisztből készül, így két részre osztjuk. A feléből pudingos csiga készül, míg a másik feléből két őzgerincformában kakaós kalács. A tésztát megfelezzük, és az egyik felét 30×30 cm-es téglalapra nyújtjuk. A kihűlt pudinggal megkenjük, majd szorosan feltekerjük. A feltekert tésztát először középen kettévágjuk, majd felszeleteljük. A szeleteket kivajazott tepsibe helyezzük, és tojással megkenjük.

A csigákat nem kelesztjük újra, hanem a hideg sütőbe tesszük, miközben a sütő fokozatosan felmelegszik, a tészta szépen megkel. 12 darab izmos csigát kapunk.

Kakaós kalács elkészítése

A másik fél tésztát ugyanígy kinyújtjuk, majd olajjal megkenjük, és bőségesen megszórjuk cukros, vaníliás cukros kakaóval. Ezt a tésztát is feltekerjük, majd kettévágjuk. Kivajazott őzgerincformákba helyezzük a tésztát, és melegen addig kelesztjük, amíg a formát teljesen kitölti. A kalács tetejét felvert tojással megkenjük, majd sütőben aranybarnára sütjük.

Mindkét változat frissen, melegen a legfinomabb!

Bögre méret: 3 dl

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is