Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csiga futam egy játékos, mégis ízletes sütemény, amely különösen a gyerekek kedvence lehet. A sütőtökös kelt tészta puhasága remekül kiegészíti az almás-sárgarépás tölteléket, amelyet méz és fűszerek tesznek különlegessé. A mazsolából készült „szemek” és a spagetti „csápok” vidám megjelenést kölcsönöznek a süteménynek, így igazi családi sütögetéshez is ideális.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.02.

A tésztához

A kenéshez

Díszítésnek

Töltelék

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos tejbe belekeverjük a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sütőtökpürét és az olvasztott vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az élesztős tejet is, és az egészet simára dolgozzuk. Letakarva, meleg helyen kb. 20 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Töltelék elkészítése

A meghámozott almát és sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd meglocsoljuk a citrom levével. Egy lábasban vajat hevítünk, hozzáadjuk a reszelt zöldséget és gyümölcsöt, majd fedő alatt puhára pároljuk. Mézzel (vagy cukorral, édesítővel), őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Ha megpuhult, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a búzadarát, amely magába szívja a nedvességet.

Csigák formázása és sütése

A megkelt tésztát 8 egyenlő cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik szélére 2 teáskanálnyi tölteléket teszünk, és szorosan feltekerjük. A tekercs végeit kicsit visszahajtjuk, hogy a töltelék ne csússzon ki. Ezután csiga alakban 2/3 részig feltekerjük.

A maradék 1/3 részbe szúrjuk a „szemeket”: kb. 4 cm-es spagettidarabra 2 mazsolát tűzünk, majd a tésztába illesztjük. A csigákat tojással vagy tejjel lekenjük, 10 percig pihentetjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben, középső rácson 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk dióval vagy aszalt gyümölccsel is, így még gazdagabb ízvilágot kapunk. Ha gyerekekkel készítjük, a szemekhez használhatunk csokidarabot is, ami még játékosabbá teszi a süteményt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is