Elkészítése
A kalácssütőt margarinnal kikenjük és zsemlemorzsával meghintjük.
A tojásokat a porcukorral, az olvasztott margarinnal és a tejjel habosra keverjük, majd a masszát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyik részhez hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, így ez a citromos massza lesz.
A másik részhez belekeverjük az olvasztott étcsokoládét, a darált mandulát vagy diót, valamint a rumot.
A lisztet, a keményítőt és a sütőport alaposan összekeverjük, majd egyenlően elosztjuk a két masszában.
A kalácssütő aljára először a csokis massza egy részét tesszük, erre jön a citromos massza egy része, majd ismét csokis és citromos rétegek váltakoznak, amíg el nem fogy a massza.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra, és a süteményt 50-60 perc alatt készre sütjük.
Ha a sütemény kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét, és fehér csokoládéval díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
