Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 10 dkg rétesliszt 3 dl tej 2,5 dkg élesztő 3 ek cukor 2 mk só 2 ek vaj 1 tojás 3 ek kakaópor A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A liszteket a sóval, cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojást és a többi tejjel jól […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.11.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 ek cukor
  • 2 mk só
  • 2 ek vaj
  • 1 tojás
  • 3 ek kakaópor

A kenéshez:

  • 1 tojássárgája


Elkészítése:

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

A liszteket a sóval, cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk. Utolján adjuk hozzá az olvasztott vajat és szép hólyagosra dagasztjuk.

A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel összekeverjük és az egyik tészta buciba dolgozzuk.
Külön, letakarva kétszeresére kelesztjük a tésztákat.

A megkelt tésztákat lisztezett deszkára borítjuk, a barnát és a világosat is elfelezzük. Így 4 cipónk lesz.

Tepsi nagyságúra nyújtjuk (ha nincs hosszúkás, szögletes alakú forma, az sem baj, lehet tepsiben is sütni!).

A fehér tészta lesz alul, majd rátesszük a kakaós tésztát és feltekerjük. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és a kalácsot belehelyezzük.

Letakarjuk és addig kelesztjük újból, amíg a formát ki nem tölti.

Felvert tojássárgájával lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 165-re, majd további 20 percig sütjük.

Ha pirulna teteje, alufóliával letakarjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is